Een verbouwing, verduurzaming of zelfs nieuwbouw van uw woning brengt grote uitdagingen met zich mee.

Denk bijvoorbeeld aan het maken van een gedetailleerd ontwerp, een kostenberaming en een superduidelijk technisch ontwerp waarmee een aannemer direct aan de slag kan.

Benodigde vergunningen en de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit zorgen er bovendien voor dat uw project onnodig kan uitlopen als uw plannen worden afgekeurd.

En op welke aannemer en andere benodigde vakmensen kunt u vertrouwen?

Met al deze mogelijkheden en keuzes is het makkelijk om te verdwalen.

Maar u kunt deze levensbepalende uitdagingen en bijkomende stress voorkomen.

Met een veelzijdige architect met ruime ervaring in Bussum als uw gids heeft u een doordacht plan voor uw woonwensen. Voor een huis met karakter, praktisch ingericht én technisch haalbaar binnen uw budget.

Wij begeleiden u naar uw droomhuis in Bussum. Van eerste schets tot laatste steen.

7 Redenen waarom opdrachtgevers kiezen voor architectenbureau Claassens

1. Duidelijke communicatie en begrip

Ieder project begint met een goed gesprek. Hier luisteren wij naar uw wensen en behoeften. We stellen vragen om een diepgaand begrip te krijgen over uw visie en verwachtingen.

Daarna vertalen we uw wensen in de ontwerpfase tot een eerste schets, voorlopig ontwerp en definitief ontwerp. Iedere fase is een stap gedetailleerder.

Doordat bouwkundige details tot in de puntjes worden uitgewerkt, staat u als opdrachtgever niet voor keuzes die ter plekke besloten moeten worden. We betrekken u intensief bij het ontwerp. Zo voorkomen we verrassingen die pas bij de bouw duidelijk worden.

2. Bouwkundig en budgettair haalbaar

Onze architect in Bussum is niet alleen bedreven in architecturale theorie, maar beschikt ook over diepgaande praktische kennis voor bouwkundige haalbaarheid.

Hierbij geven we open en eerlijk advies. Als iets niet kan, maken we dat op tijd kenbaar.

Voordat we starten met ontwerpen onderzoeken we de (on)mogelijkheden van de situatie. We bestuderen het bestemmingsplan, de welstandsnota, en een eventuele monumentenverordering.

We kijken of er vergunningen nodig zijn en vragen originele bouwtekeningen op. Daarnaast meten we relevante delen van de woning in en maken we tekeningen van de bestaande toestand.

Bovendien hebben wij korte lijnen met de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit en Erfgoed van de gemeente Gooise Meren. Deze raadkamer is een cruciale speler bij het goedkeuren van bouwplannen in Bussum. Wij weten precies wat door hen geaccepteerd wordt. Dit voorkomt onnodige extra kosten en uitstel.

Dit betekent dat elk project niet alleen op papier indrukwekkend is, maar ook daadwerkelijk realiseerbaar binnen de gestelde budgetten en tijdlijnen.

3. Transparant over kosten

Wij werken met flexibel inzetbare mensen en hebben geen grote overheadkosten. Daarom werken we efficiënt en houden we de kosten laag.

Bij het eerste vrijblijvende gesprek bespreken we naast uw wensen ook het beschikbare bouwbudget.

Ter indicatie: de kosten voor een architect bedragen gemiddeld tussen de 8 à 10 procent van het bouwbudget.

U bent vooraf altijd op de hoogte van de kosten. Per fase ontvangt u namelijk een gedetailleerde kostenberekening.  We tonen u vooraf heel specifiek wat we daarvoor doen.

Bovendien betaalt u alleen voor wat u nodig heeft. Mocht er achteraf toch meerwerk nodig zijn, dan ontvangt u ook daarvoor vooraf een duidelijke offerte.

Geen verrassingen achteraf dus.

4. Duidelijke tijdsplanning

Een duidelijke en realistische tijdsplanning is essentieel voor het succes van uw project.

Bureau Claassens werkt bewust samen met vakmensen waar we ervaring mee hebben. Denk aan onder meer aannemers, installateurs, vloeren- keukenmonteurs en duurzaamheidexperts.

Hierdoor weten we dat we met betrouwbare partners werken. Met deze experts bent u altijd verzekerd van exceptioneel hoogwaardige kwaliteit en een betrouwbare oplevering.

5. Samenwerking en overleg

Communicatie tijdens het traject is van groot belang om uw droomhuis te realiseren. Na het ontwerpproces blijven we u betrekken bij de bouw. Denk bijvoorbeeld aan gedetailleerde product- en materiaalkeuze.

Wij communiceren als uw vaste contactpersoon met alle betrokken partijen. We onderhouden contact met de gemeente, aannemer en installateurs en houden u op de hoogte van ontwikkelingen.

Dit betekent dat u slechts één vertrouwde partner nodig hebt gedurende het gehele proces, wat de communicatie vereenvoudigt en de kans op fouten minimaliseert.

Ons architectenbureau ligt slechts 20 minuten rijden van Bussum, dus we zijn altijd snel ter plaatse voor overleg.