Arthur Claassens Liefde voor de kunst

Liefde voor beeldende kunst

Drijvende kracht en eigenaar achter Architectenbureau Claassens is Arthur Claassens.

Van jongs af aan is Arthur gefascineerd door beeldende kunst. Als architect combineert hij zijn talent voor vormgeving met zijn belangstelling voor het bouwen met hout en steen. Arthur denkt gemakkelijk buiten de gebaande paden en zoekt voor alledaagse vraagstukken graag creatieve oplossingen. Luisteren en achterhalen wat de klant voor ogen heeft, dient altijd als uitgangspunt bij een ontwerp.

Met kennis van alle facetten binnen het bouwproces zet Arthur moeiteloos een creatief architectonisch concept om in een realistisch ontwerp. Hij maakt in een vroeg stadium van de uitvoering de juiste keuzes om bijzondere projecten te realiseren. En altijd binnen de gestelde financiële en bouwkundige kaders.

Meubelbouwer

Vormgeven als architect kan op elke schaal, van stad tot stoel. Arthur heeft zich de afgelopen jaren ook toegelegd op het vormgeven en bouwen van interieur en meubilair. Niet voor niets kun je hem inschakelen voor zowel in- als exterieurs.

In elke architect schuilt volgens Arthur een timmerman, hij werkt dan ook graag met (hard)hout en hoogwaardig plaatmateriaal om zijn ontwerp te realiseren.

Vormgeven en bouwen van interieur en meubilair
Loopbaan van Arthur Claasens

Loopbaan

Arthur Claassens studeerde in 1998 af aan de TU Eindhoven aan de faculteit architectonisch ontwerpen. Een deel van zijn studietijd bracht hij door in Wenen, een belangrijke hoofdstad voor de moderne architectuur.

Sinds die tijd werkte hij bij verschillende architectenbureaus aan omvangrijke bouwplannen, maar ook aan kleinschalige projecten in de woning- en utiliteitsbouw.

De afgelopen jaren heeft Arthur zich ontwikkeld tot een veelzijdig architect met ruime ervaring binnen alle fases van het ontwerp- en bouwproces. Van het schetsontwerp, via de uitwerking van het definitieve bouwplan tot uiteindelijk de bouwbegeleiding. Zijn werkterrein ligt vooral in de regio ’t Gooi.