Project Details

Plaats

Laren

Opgeleverd

2022

Bouwsom

189000

Bouwpartners

  • Aannemersbedrijf De Vor
  • Mandemakers Keukens

Project Eigenschappen

Type Bouw

Verbouw en uitbouw

Toegepaste Materialen

  • Hergebruikte pui
  • HR++ ketel
  • Travertin vloer
  • Zweeds Rabat

Twee-onder-een-kapwoning Laren: keuken aan de tuin

In deze prachtige twee-onder-een-kapwoning uit 1932 waren er door de jaren heen toch een aantal onhebbelijkheden geslopen. Zo was het kookgedeelte van de keuken in schaduw verborgen tussen een washok en een weinig functioneel keukenblok, onhandig gepositioneerd midden in de woonkamer. De bestaande glazen uitbouw verloor licht door de naastgelegen schuur c.q. garage en de kozijnen van diezelfde uitbouw sloten niet goed aan, met kieren en tocht als gevolg.

Bij de verbouwing is als eerste de grote schuur weggehaald. De vrijgekomen ruimte is voor een deel gebruikt voor de uitbreiding van de woonkamer, het resterende deel is tuin geworden. De puien, die eerst haaks op elkaar stonden, werden in een nieuw kleurtje gestoken en vormen nu één grote pui over de gehele breedte. Vervolgens kreeg de fraaie moderne keuken een plekje rechts in de uitbouw met uitzicht op de mooie groene tuin – want dat was het doel – en de bijkeuken kreeg een aparte kamer op de plek van de oude keuken. De verbrede uitbouw is extra verlicht met dakramen en afgewerkt met een strakke Travertin vloer.

Door de renovatie is er nu licht en ruimte met een praktische indeling van de woonkamer en keuken, alles in een moderne stijl. Met het hergebruiken van de pui is een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd, zijn de kieren in de kozijnen verdwenen en door de goede samenwerking met de aannemer duurde de daadwerkelijke verbouwing niet tien weken, maar slechts zes weken.