Project Details

Plaats

Laren

Opgeleverd

Bouwsom

165000

Bouwpartners

  • Aannemersbedrijf De Vor

Project Eigenschappen

Type Bouw

Nieuwbouw

Toegepaste Materialen

  • Daklicht
  • Houten gevelbekleding
  • Zinken dakafwerking

Van garage tot Tinyhouse

De bewoners van deze geschakelde jaren 50tig woning in Laren vroegen Architectenbureau Claassens om een ontwerp te maken voor een Tinyhouse in hun tuin, ter vervanging van de huidige garage.
De uitdaging bij dit ontwerp was om binnen de bouwregels een prettig en functioneel Tinyhouse te ontwerpen. Binnen deze regels zijn de mogelijkheden om in de hoogte of over een grote oppervlakte te bouwen beperkt. Door middel van een compacte plattegrond en een bouwlaag die gedeeltelijk onder de grond ligt, wordt de beschikbare ruimte optimaal benut.

De thuiswerkplek ligt gedeeltelijk onder het maaiveld en is van buiten bereikbaar middels een hellingbaan. De ruimte erboven bevat een slaapvertrek en is via een smalle trap bereikbaar. Onder aan de trap bevindt zich de badkamer die is uitgerust met een douche en een wc.
Door op verschillende plekken openingen in de gevel te creëren voelt de binnenruimte open en licht aan. De met houten latten beklede gevels en het met zink afgewerkte dak geven het Tinyhouse een eigentijdse uitstraling.